Τουρκία: Νεκρά 14 άτομα σε ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Αλικαρνασσού

Τραγωδία με τουλάχιστον 14 νεκρούς συνέβη, το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, ανοικτά των ακτών της Αλικαρνασσού, στη νοτιοδυτική Τουρκία, όταν βυθίστηκε φουσκωτή λέμβος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες ή/και πρόσφυγες.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Η τουρκική Ακτοφυλακή ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έπειτα από κλήση -λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα- ενός Αφγανού που κατόρθωσε να φτάσει σε βραχώδη περιοχή και τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φουσκωτή λέμβος με 18 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε δέκα λεπτά μετά την αναχώρησή της.

Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής ανέσυραν τις σορούς 14 ατόμων, ενώ διεσώθησαν άλλα δύο άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο ατόμων με τη συμμετοχή τεσσάρων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και ενός ελικοπτέρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος