Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τετάρτη στην περιοχή Σεγιτγκαζί στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας και στην οποία δέκα δασεργάτες έχασαν τη ζωή τους ενώ έδιναν μάχη για την κατάσβεσή της, εξαπλώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην επαρχία του Αφιονκαραχισάρ.
Seyitgazi’de Başlayan Yangın 3. Gününde Afyonkarahisar’da Sürüyor – Sarıcaova Köyü Tahliye Edildi
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Afyonkarahisar’a sıçrayan orman yangını 3’üncü gününde devam ediyor. Alevlerin ilerlemesi üzerine Afyonkarahisar’ın… pic.twitter.com/3FbBsZgp3f— GeoRadarX – Türkiye (@RadarGeo) July 24, 2025
Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Δασών, Ιμπραήμ Γιουμακλί, συνολικά 24 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 19 ήταν δασεργάτες, παγιδεύτηκαν στις φλόγες και οι 10 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Οι 14 τραυματίες δασεργάτες νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή.
Μάλιστα το χωριό Σαριτζάοβα που βρίσκεται στα όρια των δύο επαρχιών, εκκενώθηκε προληπτικά.
Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φωτιές και αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές, στη Σακάρια δύο, στη Καραμπούκ δύο, στη Μανίσα μία και μία που ξεκίνησε στην Σακάρια και πέρασε στην επαρχία Μπιλέτζικ.
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın da şiddetiyle Bursa sınırına kadar geldi. İznikli çiftçiler su dolu tankerlerle bölgeye sayısız sefer yaptı#Bilecik #Bursa #Orman #Yangın pic.twitter.com/GXHPIkrqUc
— Lider Haber TV (@liderhabertv) July 24, 2025
Μάλιστα η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Γκεγιβέ της Σακάρια και πέρασε στο Μπιλέτζικ συνεχίζει να απειλεί περιοχές, καθώς ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμάκλι ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ότι τα χωριά Τασόλουκ και Χατζίλαρ εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω της προσέγγισης των φλογών στις κατοικημένες περιοχές.
Ο Γιουμάκλι ανακοίνωσε ότι τρία σπίτια κάηκαν στο Τασόλουκ, ότι το οικοσύστημα υπέστη μεγάλες ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές, ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών και πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γκεγιβέ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Με την εξάπλωση της πυρκαγιάς από τη Σακάρια προς τη Μπιλέτζικ εκκενώθηκαν τα χωριά Καζαντζί, Μπουγιουκγενιτζέ και Μπορτσάκ της Μπιλέτζικ εκκενώθηκαν προληπτικά.
Σύμφωνα με τον Γιουμακλί 340 άνθρωποι από τη Μπιλετζίκ.
Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ακόμα και αγρότες με μηχανήματα.
Bilecik’teki yangına müdahale için çiftçiler de seferber oldu.
— OZAN ÖZTÜRK (@ozanozturk_tr) July 24, 2025
Bilecik yangın fenerbahçeli bamya hoşuna togg sevr kamboçya ismet inönü para politakası kurulu sabır taşı çatladı merkez bankası wanda fatih altaylı bamya ağaç icardinin mertens jhon duran ayasofya yeni ötv mauro… pic.twitter.com/quF8oXk0JB
Με πληροφορίες από BBC Turk, Cumhuriyet
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος