Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ξεκίνησε καμπάνια ψηφιακής διαφήμισης στη βόρεια Γαλλία, με στόχο να αποτρέψει μετανάστες από το να περάσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες. Οι αγγελίες εμφανίζονται στο YouTube και στο Facebook και προβάλλονται σε διάφορες γλώσσες, όπως γαλλικά, παστούν, φαρσί και αραβικά.
Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
Τα μηνύματα δείχνουν εικόνες συλληφθέντων και αεροπλάνα που απογειώνονται, με σαφή προειδοποίηση ότι όσοι φτάνουν παράνομα στη Βρετανία θα επιστρέφονται.
Η κίνηση αυτή συνδέεται με τη συμφωνία «ένας μέσα – ένας έξω» που υπέγραψαν Λονδίνο και Παρίσι: για κάθε μετανάστη που επιστρέφεται στη Γαλλία, η Βρετανία δέχεται αντίστοιχα έναν αιτούντα άσυλο με οικογενειακούς δεσμούς στη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο οι αφίξεις ήταν οι λιγότερες από το 2021, ενώ πάνω από 100 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί με βάση τη νέα πολιτική. Παράλληλα, η εισαγγελία προειδοποιεί ότι υπάρχουν πληροφορίες πως παιδιά ναρκώνονται κατά τις διαδρομές, και ότι οι διακινητές θα διώκονται ποινικά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος