Το Ισραήλ παρέλαβε μία από τις τρεις τελευταίες σορούς ομήρων

Σύνοψη
  • Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τις παλαιστινιακές ομάδες Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανήκαν σε Ισραηλινό

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι παρέλαβε χθες μία από τις τρεις τελευταίες σορούς ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας διευκρινίζοντας ότι τα λείψανα που παραδόθηκαν από τις παλαιστινιακές ομάδες Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ήταν αυτά ενός Ισραηλινού.

“Μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής” εκπρόσωποι του στρατού «ενημέρωσαν την οικογένεια του νεκρού ομήρου, Ντρορ Ορ, ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Ντρορ Ορ, σεφ και τυροπώλης στο γαλακτοκομείο του κιμπούτς Μπεερί, έχασε τη ζωή του στις 7 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 48 ετών, κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ και η σορός του μεταφέρθηκε στη Γάζα. Με την επιστροφή των λειψάνων του, δύο σοροί ομήρων από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα: ενός Ισραηλινού και ενός Ταϊλανδού υπηκόου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος