Το ΕΡΤΝews στο Κίεβο: Οργανωμένο το χτύπημα στο Σλαβούτιτς λέει η Ουκρανία, βρέθηκαν 20 drones – Ανησυχία για πυρηνικό ατύχημα

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι επιθέσεις της Ρωσίας σε ενεργειακές δομές κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς, ειδικά μετά το χτύπημα στο Σλαβούτιτς σε δύο υποσταθμούς που τροφοδοτούν το Τσερνόμπιλ. Ένα χτύπημα οργανωμένο, όπως αναφέρει το Κίεβο, καθώς εντοπίστηκαν 20 drones από τα οποία 9 βρήκαν το στόχο τους.

Οι συγκεκριμένοι υποσταθμοί στο Σλαβούτιτς ουσιαστικά απομονώνουν τη μονάδα του πυρηνικού ατυχήματος του 1986 για να μην διαρρεύσει πυρηνική ενέργεια.

Μαζί με τη Ζαπορίζια, η ηλεκτροδότηση της οποίας έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, η Μόσχα θέλει να σπείρει τον πανικό, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, όχι μόνο στον Ουκρανικό λαό, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ότι υπάρχει φόβος ραδιενέργειας.

Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews, Κώστας Καντούρης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος