Το Σάββατο 3 Μαΐου, η Θεσσαλονίκη συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, με τον καθιερωμένο ετήσιο περίπατο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Walk for Wishes 2025.
Σε κλίμα ιδιαίτερης χαρά και συγκίνησης, πάνω από 500 άτομα, περπάτησαν φορώντας τα φωτεινά περιβραχιόνια φωτίζοντας έτσι τον ελληνικό ουρανό με το μπλε χρώμα του Make-A-Wish τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας. Ο περίπατος έλαβε χώρα υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους, που έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας.
Ο περίπατος ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερμάτισε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, που είχε φωταγωγηθεί μπλε. Μουσική, τραγούδια, face painting, cosplayer, και ένα εντυπωσιακό ακροβατικό χορευτικό ήταν κάποιες μόνο από τις εκπλήξεις που απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν.
Οι περίπατοι πραγματοποιήθηκαν φέτος σε συνολικά 14 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Αίγιο, Άνδρο, Ναύπλιο, Λάρισα, Τρίκαλα, Βέροια, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Κέρκυρα.
Την Τρίτη 29 Απριλίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, περισσότεροι από 90 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν κάποιο χαρακτηριστικό σημείο-ορόσημο της πόλης τους σε μπλε αποχρώσεις, τιμώντας τα παιδιά ευχής και στηρίζοντας το όραμα του Make-A-Wish Ελλάδος.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, τιμώντας την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό και την πρώτη ευχή στο makeawish.gr.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος