Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για τη διασύνδεση πέντε πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας με την αγορά εργασίας

Οι τρόποι με τους οποίους τα πέντε πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας θα διασυνδεθούν με την αγορά εργασίας εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα, τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκο Παπαϊωάννου, και τον αντιπρόεδρο της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Κούβελα.

Οι πρυτάνεις προέβαλαν τα προγράμματα των πανεπιστήμιων τους στην έρευνα και την καινοτομία. Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των παραγωγικών φορέων ζήτησαν να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων για να γίνει στοχευμένη απορρόφηση φοιτητών.

Εξετάστηκε επίσης το αίτημα που έθεσαν οι πρυτάνεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία δύο ερευνητικών κέντρων σε Ξάνθη και Κοζάνη.

Στη σύσκεψη με τους πρυτάνεις αποφασίστηκε η ίδρυση Έδρας Σπουδών Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η έδρα θα χρηματοδοτηθεί από φορείς με στόχο να συνδεθεί με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ και εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΥΜΑΘ για την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης στην Μακεδονία και την Θράκη. 

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος