Καρδίτσα: Θεατρική παράσταση για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν την κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα που θα παρουσιάσει το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, αύριο, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Την πρόσκληση απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Κων. Νούσιος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν. Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο κ. Δημ. Ρήτας, καθώς και η Αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αντωνίου με τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου κ.κ. Αικ. Καφαντάρη και Φουλ. Γκαραγκούνη που συγκροτούν την Ομάδα Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η παράσταση γίνεται αφιλοκερδώς και αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να προσφέρουν στην είσοδο του Κινηματοθέατρου τρόφιμα, ρούχα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της Καρδίτσας.

“Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στον εθελοντισμό και δίνουμε έμφαση σε προσπάθειες που στοχεύουν στην περαιτέρω ενεργοποίησή του στην περιοχή μας. δημιουργία και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζεται στον εθελοντισμό και είναι αλήθεια οτι το ανοικτό κάλεσμα που απηύθυνε η Ομάδα Έργου προς τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής μας για να στηρίξουν την κοινωνική αυτή δομή με εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα βρήκε συγκινητική ανταπόκριση. Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας του Δημήτρη Ρήτα συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια προσφοράς στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας έχοντας προσφέρει αμέτρητες ώρες ψυχαγωγίας και γέλιου στους κατοίκους της περιοχή μας, αλλά και της Ελληνικής υπαίθρου και επέλεξε να το γιορτάσει προσφέροντας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.

Ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος τόνισε: “Θέλω ευχαριστήσω δημόσια και μέσα από την καρδιά μου για την κοινωνική τους προσφορά, όλους τους συμπολίτες μας που από το πλεόνασμα της αγάπης τους προσφέρουν για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους απλούς πολίτες, αλλά και τους χορηγούς-επαγγελματίες της Π.Ε. Καρδίτσας, χωρίς τις προσφορές των οποίων θα ήταν αδύνατο να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι ένωσαν ανιδιοτελώς τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στηρίζοντας τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στον καταξιωμένο φιλόλογο, συγγραφέα και στιχουργό Δημήτρη Ρήτα, ο οποίος προσφέρει το θεατρικό του έργο, επίκαιρο όσο ποτέ, με τίτλο «Του Χωριού το Κοινοβούλιο, για του σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τέλος, συγχαίρω όλους όσοι με την προσφορά τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μια κοινωνία αλληλεγγύης είναι εφικτή και τους παροτρύνω να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας θα είναι πάντα αρωγός σε όλες αυτές τις προσπάθειες που έχουν στόχο να προσφέρουν ανακούφιση στις οικογένειες που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση.”

Με τη σειρά του και ο κ. Ρήτας κάλεσε τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, που στα 32χρόνια της πορείας του έχει να επιδείξει πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος