Η Θεατρική Ομάδα “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος στο ert.gr

Με μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση – θεατρική παράσταση στις 17 Σεπτεμβρίου, θα αναδειχθεί η σημασία της προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο: «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου και συναφών δημοσίων κτηρίων αρχαίας Τανάγρας», που υπέγραψαν στις 30η Ιουνίου 2016 ο Δήμος Τανάγρας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, τονίζει πως: “Η παράσταση είναι δημιουργία των θεατρικών ομάδων της περιοχής («Δήλια  Δρώμενα» /Δηλεσίου, «Δημοσθένης Λιάπης» /Οινοφύτων, «Υρία» /Παραλίας Αυλίδος) και προσφέρεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου.
Ο Δήμος Τανάγρας ευχαριστεί τους καλλιτέχνες για την ευγενική προσφορά τους”.

To ert.gr παρουσιάζει τις θεατρικές ομάδες που θα πάρουν μέρος.

Η Θεατρική Ομάδα “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος στο ert.gr

Θεατρική Ομάδα “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Αυλίδος (Ε.Σ.Π.Α), ιδρύθηκε το 1976. Εκτός από τις υπόλοιπες πολιτιστικές του δραστηριότητες, ασχολήθηκε και με το ανέβασμα θεατρικών έργων, όπως: “Ιφιγένεια Εν Αυλίδι”, “Ο Αχόρταγος”, “Το Στραβόξυλο”, “Ο κουτσομπόλης”. Για κάποια χρόνια έμεινε ανενεργός, μέχρι το 2011, οπότε και επαναλειτούργησε. Το 2013,  μια ομάδα ταλαντούχων και νέων ανθρώπων, ορμώμενοι από την ανάγκη να εκφραστούν ,  αποφασίζουν να αναζωπυρώσουν το θέατρο στην περιοχή τους . Έτσι,υπό τη σκέπη του Ε.Σ.Π.Α, συνδράμουν στη δημιουργία της θεατρικής ομάδας “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος. Παράλληλα, δημιουργούν θεατρικό εργαστήρι. Ανεβάζοντας τον πύχη ψηλά από την αρχή, επιλέγουν  παραστάσεις από τα πιο γνωστά είδη κωμωδίας (κωμωδία καταστάσεων, Κομέντια ντελ’ άρτε).

Η Θεατρική Ομάδα “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος στο ert.grΤο βάπτισμα πυρός, γίνεται με το θεατρικό έργο του Χουρμούζη “Λεπρέντης”, το οποίο αποτελεί μεγάλο και δύσκολο στοίχημα, που κερδίζεται. Ακολουθούν οι παραστάσεις: “Φον Δημητράκης” του Δ. Ψαθά,  “Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου. Από το 2013, συνδράμουν ενεργά στη διοργάνωση των “Αυλιδείων”, πλαισιώνοντας τα με θεατρικές παραστάσεις και άλλες Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι του 2016 η  “ΥΡΙΑ”,  συμπράτει με τις θεατρικές ομάδες “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ”, Δηλεσίου και  “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ”, Οινοφύτων στην τραγωδία  του Ευριπίδη “ΒΑΚΧΕΣ”. Επίσης, καταφέρνει να διοργανώσει, υπό την σκέπη πάντα του Ε.Σ.Π.Α, τα “Αυλίδεια” στον Αρχαίο Λόφο Αυλίδος, κλείνοντας με την παράσταση των Βακχών . Όμως τίποτα δε σταματά εδώ, με επόμενο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας.
“Θέατρο. Ο μοναδικός τόπος που νοιώθεις ελεύθερος”

Η Θεατρική Ομάδα “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος στο ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος