Θα χρειαστούν δέκα μέρες για να κατασβεστεί πυρκαγιά σε χωματερή στη Μαδρίτη

Οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι μπορεί να χρειαστούν γύρω στις δέκα ημέρες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε μια γιγάντια χωματερή ελαστικών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύκτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης. Σύμφωνα με τον Τύπο, η παράνομη αυτή χωματερή είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας. Εκτείνεται σε 100 στρέμματα, όσο 14 ποδοσφαιρικά γήπεδα, και υφίσταται από τη δεκαετία του 1990.

Η κυβέρνηση της Καστίλλης-Λα Μάντσα (κεντρική Ισπανία), όπου βρίσκεται ένα μέρος αυτής της ανοιχτής χωματερής, “υπολογίζει πως, όταν η πυρκαγιά θα έχει σβήσει εντελώς (σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες), θα απομένουν 30.000 τόνοι ελαστικών που θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να ξαναχρησιμοποιηθούν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές απομάκρυναν την Παρασκευή σχεδόν 10.000 ανθρώπους, οι κατοικίες των οποίων βρίσκονται κοντά σ’ αυτή τη ζώνη. Το Σάββατο επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο υπεύθυνος για το Περιβάλλον στην περιφέρεια της Καστίλλης-Λα Μάντσα, Φρανθίσκο Μαρτίνεθ Αρόγιο, φάνηκε καθησυχαστικός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον ομόλογό του της περιφέρειας της Μαδρίτης.

“Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και επικεντρώνουμε στην ποιότητα του αέρα”, διαβεβαίωσε ο Αρόγιο, υπενθυμίζοντας πως η πυρκαγιά οφείλεται κατά τα φαινόμενα σε εμπρησμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος