Το παζλ του δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο (0/09) στην Τανάγρα με τη συντριβή του F-4 Phantom, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο χειριστές του, ο επισμηναγός Ιωάννης Μπλέσιας και ο σμηναγός Δημήτρης Πέτρου, επιχειρούν να συνθέσουν τα έμπειρα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.
Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να βοηθήσει το πλούσιο οπτικό υλικό, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους, όχι μόνο από τα κινητά των θεατών που κατέγραφαν τα όσο συνέβαιναν εκείνη την ώρα αλλά και από τις κάμερες της διοργάνωσης, οι οποίες έχουν μεγάλη ανάλυση. Μάλιστα, υπάρχει κάμερα η οποία ήταν «κλειδωμένη» πάνω στο αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε την πτήση του.
Από την πρώτη στιγμή, αυτό το υλικό έχει δοθεί στην αρμόδια επιτροπή και διερευνάται.
Το δεύτερο στοιχείο το οποίο εξετάζουν οι Αρχές είναι η συνομιλία που μπορεί να υπήρξε μεταξύ των χειριστών και του πύργου ελέγχου, αν αναφέρθηκε κάποια μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο.
Παράλληλα, ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία συλλέγουν συντρίμμια, τμήματα του F-4 Phantom από την περιοχή όπου κατέπεσε και τα συγκεντρώνουν σε ένα ανοικτό πεδίο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να εξάγουν πληροφορίες για το τι συνέβη στη μοιραία πτήση.
Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος