«Τα πνεύματα του Ινισέριν» μάγεψαν τις Χρυσές Σφαίρες

Array

«Τα πνεύματα του Ινισέριν» σκηνοθεσίας του Martin McDonagh, είχε ήδη σπάσει ένα ρεκόρ εικοσαετίας, καθώς συγκέντρωσε 8 υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Τελικά, οι δημιουργοί της ταινίας έφυγαν από την τελετή απονομής με 3 βραβεία, της Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Μιούζικαλ ή Κωμωδία, του Α’ Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία Μιούζικαλ ή Κωμωδία και του Σεναρίου.

Η ταινία αναφέρεται στον «εμφύλιο» πόλεμο δύο Ιρλανδών πρώην φίλων κατοίκων του μικρού νησιού Ινισέριν και την ώρα που απέναντι, στο μεγάλο νησί της Ιρλανδίας μαίνεται ο πραγματικός εμφύλιος.

«Τα Πνεύματα του Ινισέριν» μαγεύουν τον Κόλιν Φάρελ

Ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο υψηλότερος στα στοιχήματα στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία. Ο Ιρλανδός ηθοποιός Κόλιν Φάρελ, έχοντας ήδη κερδίσει το 2009 Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία (που επίσης σκηνοθέτησε ο Martin McDonagh) «Αποστολή στην Μπριζ», επιβεβαιώνει ότι οι συνεργασίες σε βάθος χρόνου αποδίδουν ευκολότερα καρπούς.

«Τα πνεύματα του Ινισέριν» μάγεψαν τις Χρυσές Σφαίρες

Ο Κόλιν Φάρελ ήταν επίσης υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα το 2017 για την ταινία που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος, τον «Αστακό». Την επόμενη χρονιά, η συνεργασία τους ανανεώθηκε στον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού».

«Τα Πνεύματα του Ινισέριν» κερδίζουν βραβείο Σεναρίου

Σε μόλις 10 χρόνια, ο πολυβραβευμένος Martin McDonagh μας έχει χαρίσει 3 εμπνευσμένες σεναριακά και κινηματογραφικά δουλειές. Το 2012 τους «7 Ψυχοπαθείς», το 2017 τις «Τρείς Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» και φέτος «Τα Πνεύματα του Ινισέριν». Η ξέφρενη πορεία στην διεκδίκηση του τίτλου του πιο εμπνευσμένου σεναριογράφου της γενιάς του όμως ξεκίνησε με την ταινία «Αποστολή στην Μπριζ» το 2008, όταν συνεργάστηκε στη μεγάλη οθόνη με τον προαναφερόμενο αγαπημένο του πλέον φίλο (και διπλά βραβευμένο με χρυσές σφαίρες σε ταινίες του) Κόλιν Φάρελ.

«Τα πνεύματα του Ινισέριν» μάγεψαν τις Χρυσές Σφαίρες

Η ανατριχιαστική του ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας σε δύο sold out προβολές.

«Τα Πνεύματα του Ινισέριν» κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 9 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος