Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια των τρένων-27 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμια των δυο τρένων που συγκρούστηκαν μετωπικά την Τρίτη, στη νότια Ιταλία. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 27, ενώ 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι πυροσβέστες με τη συνδρομή του στρατού, συνεχίζουν και σήμερα το έργο τους για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων αλλά και σορών.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δέκα τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής σε σοβαρή κατάσταση. Οι συγγενείς των νεκρών ζητούν να τους επιτραπεί να δουν για τελευταία φορά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια για να μπορέσουν να εισέλθουν στο νεκροτομείο.

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δώσει το ένα από τα δύο “μαύρα” κουτιά των τρένων, το οποίο έχει ανακτηθεί, ενώ το άλλο μοιάζει να είναι κατεστραμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την εισαγγελία της πόλης Τράνι, που διεξάγει την σχετική έρευνα, η τραγική σύγκρουση οφείλεται, πιθανότατα, σε ανθρώπινο λάθος, αλλά ερευνάται, παράλληλα, και η κατάσταση του συστήματος ασφαλείας του δικτύου, το οποίο ήταν παρωχημένης τεχνολογίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μετέβη στο σημείο του ατυχήματος. Στη συνέχεια αγκάλιασε τους διασώστες θέλοντας να τους ευχαριστήσει προσωπικά για την ακούραστη προσπάθειά τους.

Πηγή: BBC, Rai, ΑΠΕ/ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος