Συμβούλιο της Ευρώπης: Συνέδριο για την ψυχική υγεία στις φυλακές κατά την πανδημία

Ο αντίκτυπος του Covid-19 στην ψυχική υγεία κρατουμένων και του προσωπικού σωφρονιστικών ιδρυμάτων και η ενισχυμένη χρήση νέων τεχνολογιών βρίσκεται στην ατζέντα του ετήσιου συνεδρίου των Διευθυντών Φυλακών των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης , που πραγματοποιείται στην Μαδέρα της Πορτογαλίας.

Με θέμα «Κερδίζοντας ένα όριο πάνω από την πανδημία», το συνέδριο αναλύει τους τρόπους που η πανδημία επηρέασε την ψυχική υγεία των κρατουμένων και του προσωπικού και ποια διδάγματα μπορούν να αντληθούν από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας κρατουμένων με ψυχικές διαταραχές.

Το συνέδριο εξετάζει επίσης τις ηθικές και οργανωτικές πτυχές της ενισχυμένης χρήσης νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, στις φυλακές, οι οποίες επεκτάθηκαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα συζητηθούν επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με την Covid-19 στις φυλακές που συλλέχθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τη διαχείριση προσώπων που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, θέμα στο οποίο η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προετοιμάζει επί του παρόντος μια σειρά συστάσεων για να καθοδηγήσει τις εθνικές αρχές στη νομοθεσία, τις πολιτικές και την πρακτική τους.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος