Συμβούλιο Ευρώπης: Τα μέλη της Επιτροπής «Women@PACE» καταδικάζουν έντονα τους βιασμούς ως όπλο πολέμου στην Ουκρανία

Την έντονη καταδίκη τους για τις πολυάριθμες αναφορές βιασμού και σεξουαλικής βίας κατά γυναικών και κοριτσιών στην Ουκρανία και τον τεράστιο και γενικά δυσανάλογο αντίκτυπο της επιθετικότητας της Ρωσίας σε γυναίκες και παιδιά στη χώρα, εξέφρασαν τα μέλη για τα δικαιώματα των γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σημείωσαν ότι τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω της Απόφασης 1820 του Συμβουλίου Ασφαλείας , αναγνώρισαν ότι ο βιασμός και η σεξουαλική βία μπορούν να συνιστούν έγκλημα πολέμου.

«Παραμένουμε άφωνοι στις αναφορές βιασμού και σεξουαλικής βίας που διαπράττονται κατά γυναικών και παιδιών στην Ουκρανία, καθώς και στην αύξηση των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων. Αυτά τα εγκλήματα είναι απλώς φρικιαστικά και απαράδεκτα και καλούμε τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν και να καταπολεμήσουν τη βία κατά γυναικών και παιδιών, να διερευνήσουν τη χρήση του βιασμού ως έγκλημα πολέμου και να εξασφαλίσουν δικαιοσύνη και λογοδοσία », δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος