Συλλαλητήριο φορέων για τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 7.30μμ στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ.

Το διοργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων, ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Την Τρίτη 2/5 έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης σύσκεψη φορέων, ενώ ήδη από τον Απρίλιο, το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει σχετική απόφαση, (διαβάστε το πλήρες κείμενο), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης επικαιροποιεί σήμερα τη διαχρονική και πάγια θέση του ενάντια της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε., άρα και στην πώληση Μονάδων τηAFISSA-170504ς.

1. Εκφράζει την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., καθόσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφιστάμενης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την τοπική κοινωνία.

2. Επισημαίνει, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας πρωτίστως στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ΄ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου”.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ