Συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών στον δήμο Τεμπών – Ζητούν μέτρα στήριξης της καλλιέργειας

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της ελαιοκαλλιέργειας στον δήμο Τεμπών ζήτησαν στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους στο Πουρνάρι οι παραγωγοί του δήμου Τεμπών, αδειάζοντας κλούβες με ελιές στο οδόστρωμα.

Συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών στον δήμο Τεμπών – Ζητούν μέτρα στήριξης της καλλιέργειας

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκουρίου Στέργιος Ζιώγας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στην περιοχή καλλιεργούνται 40.000 στρέμματα με ελαιώνες, οι οποίοι αποτελούν στήριγμα για την αγροτική οικονομία του δήμου Τεμπών.

Συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών στον δήμο Τεμπών – Ζητούν μέτρα στήριξης της καλλιέργειας

Το κόστος παραγωγής ωστόσο, ασθένειες όπως ο δάκος, αλλά και η μειωμένη σοδειά φέτος έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο σε συνδυασμό και με τις διαφαινόμενες χαμηλές τιμές στο λάδι, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε μαρασμό τα χωριά της περιοχής, όπως εξήγησε ο κ. Ζιώγας, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης. «Κλιμάκια τα ΕΛΓΑ που πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή διαπίστωσαν μείωση της παραγωγής κατά 60% – 65%. Η μειωμένη παραγωγή σε συνδυασμό με την ασθένεια του δάκου, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν είμαστε βιώσιμοι με το κόστος καλλιέργειας να εκτινάσσεται συνεχώς. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε σε μόνιμη βάση είναι ότι οι μοναδικοί χαμένοι στον αγροτικό τομέα είναι ο παραγωγός και ο τελικός καταναλωτής», είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκουρίου, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία με τα αρμόδια όργανα της θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αν θέλει να στηρίξει την ελληνική ύπαιθρο, η οποία οδηγείται σταδιακά σε ερημοποίηση και από ανθρώπους και από την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος