Στον δεύτερο γύρο πρόσληψης στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία πέρασαν 1391 υποψήφιοι νέοι αστροναύτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επόμενο στάδιο της επιλογής αστροναυτών από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία με περίπου 1391 αιτούντες να έχουν προσκληθεί στον επόμενο γύρο όπου θα συμμετέχουν μια ολόκληρη ημέρα δοκιμών στις εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 23.000 Ευρωπαίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις αστροναυτών αλλά και αστροναυτών με σωματική αναπηρία, όταν η Διαστημική Υπηρεσία ESA δημοσίευσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος τον Μάρτιο του 2021. Λόγω του μεγάλου όγκου και των εξαιρετικά από επιστημονικής και φυσικών δυνατοτήτων αιτήσεων των υποψηφίων, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να επανεξετάσει και απαντήσει σε όλους τους αιτούντες.

Ο επικεφαλής Διαστημικής Ιατρικής στην ESA Γκουλιαμ Βερτς ευχαρίστησε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην διαδικασία επιλογής, τόσο αυτούς που συνεχίζουν όσο και αυτούς που θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτό το στάδιο. Εξήρε την υπομονή τους για όλη τη δουλειά που κατεβαλαν στις αιτήσεις τους από τις οποίες είναι όλοι πολύ εντυπωσιασμένοι.

Από την πλευρά της η επιχειρηματική εταίρος της ESA Αντονέλλα Κόστα τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ ανταγωνιστική διαδικασία ακόμη  όπου η εκπλήρωση ακόμη και των αρχικών κριτηρίων των αιτήσεων είναι κάτι για το οποίο όλοι είναι περήφανοι.

Σημείωσε παράλληλα πως αν και δεν μπορούν όλοι να γίνουν αστροναύτες, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν την Ευρώπη στο διάστημα, ενθαρρύνοντας τους να επισκέπτονται τον ιστότοπο σταδιοδρομίας και να δουν πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους και να ακολουθήσουν το πάθος τους με την ESA.

Ο πρώτος γύρος δοκιμών για τους 1391 υποψηφίους που τα κατάφεραν επικεντρώνεται στην ψυχολογική απόδοση και περιλαμβάνει τεστ γνωστικής, τεχνικής, κινητικού συντονισμού και προσωπικότητας. Για τους επιτυχόντες, θα ακολουθήσει ένα σύνολο ψυχολογικών συνεντεύξεων και ομαδικών τεστ πριν από την ιατρική εξέταση.

Οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς κάθε ένα από τα στάδια επιλογής θα προσκληθούν σε συνεντεύξεις πρόσληψης. Η νέα κατηγορία αστροναυτών και εφεδρικών αστροναυτών της ESA αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2022.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος