Στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ το πόρισμα για ευθύνες υπαλλήλων για ΕΡΓΗΛ

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα αποσταλεί το πόρισμα για την ΕΡΓΗΛ που σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε δύο υπαλλήλους για πλημμελή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου. Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της επιχείρησης που συνεδρίασε σήμερα με ψήφους εννέα υπέρ και δύο κατά. Οι κ.κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. και ο Δημ. Κουτσιφέλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν αυτοί που ψήφισαν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγο να παραπεμφθεί το πόρισμα στο Πειθαρχικό, ενώ ο κ. Κουτσιφέλης, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και είπε ότι υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου για τους  υπαλλήλους εμπλέκονταν με το θέμα.

Σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι ευθύνες φέρουν όχι μόνο υπάλληλο,ι αλλά και η πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ   και δικαστικοί λειτουργοί που εξέδωσαν το απαλλακτικό βούλευμα.«Σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Θεωρώ ότι έχουν πολιτική ευθύνη οι προηγούμενοι, γιατί δεν σύστησαν μια διερευνητική επιτροπή να αποδώσει ευθύνες ή όχι σ’ αυτούς που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι έχει γίνει δουλειά πάνω από έξι μήνες με μάρτυρες, με στοιχεία και έγγραφα και η πρότασή τους είναι τεκμηριωμένη.
Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει δημόσιες σχέσεις. «Ότι έχει σχέση με τη ΔΕΥΑΜΒ και το συμφέρον της πόλης, είμαστε κάθετοι και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», τόνισε. Γενικότερα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του θέματος της ΕΡΓΗΛ, που σημειώνται ότι αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.
«Πολύ σύντομα αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, που έχει οδηγήσει τη ΔΕΥΑΜΒ σε ένα τέλμα, θα δοθεί ένα τέλος και μια δίκαια λύση», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ που κατέληξε ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να μπει στην ουσία και να μη στέκεται στις τυπικές διαδικασίες, γιατί πρόκειται δημόσιο χρήμα και πρέπει να εξεταστεί αν έγινε το έργο όπως προβλεπόταν και γιατί δεν παραλήφθηκε.

Διάψευση παραίτησης Βιολέτας Καντόλα

Στη σημερινή συνεδρίαση παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα η οποία το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου διέψευσε δημοσιεύματα ότι ο δημαρχος ζήτησε την παραίτησή της από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ γιατί διαφώνησε με το πόρισμα για την ΕΡΓΗΛ. Ερωτηθείς ο κ. Μπέος για το θέμα επισήμανε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.  Μπορεί , ανέφερε, να υπάρχουν διαφωνίες και τριγμοί αλλά η ομάδα πλειοψηφίας είναι αρραγής στο δημοτικό συμβούλιο και παντού. “Εποχές Μήτρου, Βούλγαρη και Σκοτινιώτη, η νέα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ζήσει. Είμαστε ένα για το καλό της πόλης. Απόψεις, διαφωνίες και τριγμοί, μπορεί να υπάρχουν στη Δημοτική Ομάδα πριν τα Συμβούλια. Οι αποφάσεις όμως είναι ομόφωνες προς όφελος των πολιτών. Λογικό είναι  ο καθένας να λέει την άποψή του, αλλά μέχρι εκεί. Έξω οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζει ο καθένας ότι θέλει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος