Στο Κέντρο Φιλοξενίας οι 181 πρόσφυγες από τη Συρία-Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Βόλο βρίσκονται από χθες τα μεσάνυχτα οι 181 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι που Ρώσοι δουλέμποροι εγκατέλειψαν στα νησάκια Σκάντζουρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μεταξύ των 181 βρίσκονται και 80 παιδιά πολλά λίγων ημερών. Τρεις από τις γυναίκες που εγκυμονούν μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις, όπως επίσης και ένας ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετώπιζε προβλήματα.

Τους πρόσφυγες υποδέχθηκαν χθες στις 11 στο λιμάνι του Βόλου εθελοντές-αλληλλέγγυοι που τους πρόσφεραν νερό και τους μίλησαν στα Αγγλικά ενώ με τρία πούλμαν μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας όπου ο στρατός έστησε δύο μεγάλες σκηνές, καθώς το Κέντρο διαθέτει μόνο 60 κρεβάτια. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας Χρυσουλα Κολημήτρα, χθες βράδυ αλλά και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα εξετάστηκαν όλοι από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας ενώ τους προσφέρθηκα και φαγητό.

Σημαντική είναι και η προσφορά των εθελοντών που διαμόρφωσαν το χώρο και προσπαθούν να  κάνουν πιο εύκολη τη διαβίωση των μεταναστών. Φαγητό θα παρέχει στους μετανάστες η Μητρόπολη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσα πολλά άτομα. Κινητοποιηθήκαμε για να βρούμε γάλατα για τα μωρά. Μας στήριξε πολύ η Μητρόπολη που θα παρέχει το φαγητό στους μετανάστες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για αυτούς τους ανθρώπους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος