Στο 71% του 2019 η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Στο 71% των επιπέδων του Αυγούστου 2019 διαμορφώθηκε η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Eurocontrol.

Όπως προκύπτει, μετά από μια συνεχή αύξηση από τα μέσα Μαΐου, η αεροπορική κίνηση σταθεροποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου και έκτοτε αυξάνεται ελαφρώς. Η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη έφτασε στο μέγιστο  σημείο της την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 με 26.773 πτήσεις που είναι ποσοστό μειωμένο κατά  27,7% έναντι του 2019, ενώ την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο συνολικός αριθμός πτήσεων έφτασε τις 24.586 πτήσεις, ήτοι 69% των επιπέδων του 2019.

Η Ryanair είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος αερομεταφορέας. Ακολουθούν οι εταιρείες Eurowings, BA, Norwegian Air Shuttle, SAS, Wideroe και Lufthansa  που πρόσθεσαν μεγαλύτερη χωρητικότητα για δύο εβδομάδες. Παράλληλα οι αεροπορικές εταιρείες Volotea, Loganair, Wizz Air και Pegasus βρίσκονται κοντά ή πάνω από τα επίπεδα του 2019. Η μεγαλύτερη αύξηση της αεροπορικής κίνησης καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ αντιθέτως μείωση σημειώνει η Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις αεροπορικές κινήσεις σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία καταγράφεται στη Γαλλία, ακολουθούμενη από αεροπορικές κινήσεις μεταξύ Ισπανίας-Ηνωμένου Βασίλειου, Γερμανίας-Ηνωμένου Βασίλειου, Νορβηγίας-Νορβηγίας, Γερμανίας-Ιταλίας και Γαλλίας-Ηνωμένου Βασίλειου και μείωση των αεροπορικών κινήσεων μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας.

Την μεγαλύτερη αύξησή αεροπορικών κινήσεων παρουσιάζουν τα αεροδρόμια Χίθροου του Λονδίνου, της Βαρκελώνης, του Όσλο, του Μιλάνο/Λινάτε και της Μαδρίτης. Αντιθέτως μείωση παρουσιάζεται στις κινήσεις για Πάλμα, Ibμπιζα και Αθήνα.

Οι καθυστερήσεις καθ ‘οδόν έχουν αρχίσει να αυξάνονται από τα τέλη Ιουνίου. Κύριοι συντελεστές των καθυστερήσεων τις τελευταίες 7 ημέρες είναι η Γαλλία με το 41% των καθυστερήσεων καθ ‘οδόν, η Ελλάδα με 28%, η Γερμανία με 11%, η Ισπανία με 11% και η Κροατία με 6%.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος