Στήριξη των εργαζομένων σε Wind και ΟΠΑΠ από την ΟΙΥΕ

Την αλληλεγγύη της, με στόχο να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε Wind και ΟΠΑΠ, εξέφρασε η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.

Στους εργαζόμενους στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η ομοσπονδία συμπαραστέκεται στο θέμα των εμποδίων που αντιμετωπίζουν στη συνδικαλιστικήτους δράση. Συγκεκριμένα η ΟΙΥΕ αναφέρει: “Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας WIND, η οποία παράνομα και καταχρηστικά, παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου Εργαζομένων, απαγορεύοντας τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων σήμερα 21/3/2017 και ερμηνεύοντας ως «παράνομη» τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο, πιστεύοντας ότι είναι δικαστήριο!

Στεκόμαστε στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων της WIND, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με αιτήματα την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, καθώς η διοίκηση της Wind προχωρά κάθε μήνα σε απολύσεις, με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, το οποίο και αποτελεί θέμα συζήτησης της Συνέλευσης”.

ΟΙΥΕ: “Να υπογραφεί ΣΣΕ στον ΟΠΑΠ”

“Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου – μέλους της στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην εταιρεία, με στόχο να κατοχυρωθούν όλα τα μισθολογικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ΟΠΑΠ είναι από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες στη χώρα και με συνεχείς διαφημίσεις προβάλλει τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί, καθώς και τις χορηγίες που κάνει στον τομέα του Αθλητισμού.

Ο ΟΠΑΠ οφείλει λοιπόν να αποδείξει ότι σέβεται τους εργαζόμενους, και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Σωματείο, να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ικανοποιητικούς μισθολογικούς και θεσμικούς όρους, που αντιστοιχούν στη κερδοφορία του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος