Η Καλαμάτα για δύο ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης για τη μεσογειακή διατροφή. Σήμερα 13 και αύριο, 14 Οκτωβρίου το 6ο διεθνές συνέδριο “Tomorrow Tastes Mediterranean 2025” πραγματοποιείται στην πόλη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένας θεσμός που ενώνει επιστήμη, πολιτική και γαστρονομία.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η αξία της μεσογειακής διατροφής, ως μοντέλο για την υγεία, τη βιωσιμότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Στη Μεσσηνία βρίσκονται κορυφαίοι επιστήμονες και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό , ενώ το παρών έδωσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την τιμητική της έχει και η γαστρονομία. Διακεκριμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν σε ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και θεματικά εργαστήρια, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τον πλούτο της μεσογειακής κουζίνας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις για το κοινό, ενώ το συνέδριο προβάλλει τη Μεσσηνία ως ζωντανό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής και αυθεντικής μεσογειακής ζωής.
Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος