Κύκλωμα δουλεμπόρων: Πώς στρατολογούσε εργάτες γης η έγκυος 29χρονη από το Νεπάλ – Διέφυγε στην Ιταλία

Στην Ιταλία αναζητούν οι αρχές στη 29χρονη από το Νεπάλ που φέρεται να ήταν η «στρατολόγος» του κυκλώματος εκμετάλλευσης εργατών γης.

Την 29χρονη, που είναι έγκυος βοήθησε να διαφύγει από την Ελλάδα, ο σύντροφός της ο οποίος έχει συλληφθεί.

Η νεαρή γυναίκα που ι αναφορές την περιγράφουν ως αδίστακτη κακοποιό, διέφυγε μέσω Βουλγαρίας φτάνοντας στη γειτονική Αλβανία για να γεννήσει σε κλινική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 29χρονη ανέβαζε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Tiktok και το Instagram ψεύτικα βίντεο και έπειθε τους ομοεθνείς της που βρίσκονταν κυρίως σε βαλκανικές χώρες, να έρθουν για εργασία στην Ελλάδα.

Τους υπόσχονταν μηνιαίο μισθό που κυμαίνονταν από 1200 2.000 ευρώ και ευνοϊκές συνθήκες εργασίας αλλά και διαβίωσης.

Τα θύματα έρχονταν είτε αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, είτε οδικώς μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, όπου τους παραλάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Αρχικά τους μετέφεραν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην επαρχία, όπου δούλευαν ως εργάτες γης κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το ημερήσιο μεροκάματό τους κυμαίνονταν από 40 έως 50 ευρώ, τα οποία κρατούσαν οι Πακιστανοί επιστάτες.

Στους αλλοδαπούς εργάτες έδιναν μόνο ένα πιάτο φαγητό μέχρι να αποπληρώσουν, όπως τους έλεγαν, το χρέος τους για τη μεταφορά τους από τη Ρουμανία στην Ελλάδα.

Εάν τα θύματα αντιδρούσαν, τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους ξυλοκοπούσαν.

Σε μία περίπτωση, 7 εργάτες από το Νεπάλ ξέφυγαν από τα δίχτυα του κυκλώματος και ήρθαν στην Αθήνα.

Το έμαθε ο 39χρονος αρχηγός και με εντολή του μέλη της οργάνωσης τους βρήκαν, τους απήγαγαν και τους μετέφεραν για εξαναγκαστική εργασία χωρίς χρήματα στα Φάρσαλα.

Όταν τελείωσαν οι αγροτικές εργασίες στο θεσσαλικό κάμπο, τους μετέφεραν στη Μεσσηνία για να μαζεύουν ελιές.

Δώδεκα από τα θύματα ήδη έχουν καταθέσει στο αρμόδιο κλιμάκιο του ελληνικού FBI και αναμένεται να καταθέσουν άλλοι 15 εργάτες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Σχετικές ειδήσεις:

Κύκλωμα δουλεμπόρων εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς εργάτες

«Δουλεμπόριο» μεταναστών και στη Μεσσηνία: Εξάρθρωση οργάνωσης – Η δράση και οι ρόλοι των μελών της

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος