Στη βουλή φέρνει ο Μ. Μπαλλής, το θέμα της αργίας του Αχ. Μπέου

Το θέμα της αυτοδίκαιης αργίας του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, που παραπέμφθηκε σε δίκη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής. Ερωτά που οφείλεται η καθυστέρηση στην εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να υλοποιηθεί η νομική επιταγή ώστε να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ο νυν Δήμαρχος Βόλου.

Η ερώτηση 

«Παραπομπή σε δίκη και αυτοδίκαιη αργία του Δημάρχου Βόλου
Όπως είναι γνωστό, από αρκετούς μήνες και ύστερα από δικαστική διερεύνηση έχει εκδοθεί αμετάκλητο βούλευμα παραπομπής σε δίκη του νυν Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, μεταξύ και άλλων κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, για το σκάνδαλο των “στημένων” αγώνων ποδοσφαίρου με προκαθορισμό του αποτελέσματος. Σκάνδαλο το οποίο απασχολεί ακόμη έντονα την κοινή γνώμη και το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως “σκάνδαλο koriopolis”.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει το βούλευμα παραπομπής σε δίκη του κ. Μπέου ως κατηγορούμενου, χωρίς η ισχύς του να έχει προσβληθεί εντός των νομίμων χρονικών προθεσμιών, διαπιστώνεται ότι επί τόσους μήνες δεν εφαρμόζεται η πρόβλεψη του νόμου σύμφωνα με την οποία ο κ. Μπέος θα έπρεπε να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τη θέση του Δημάρχου Βόλου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος σχετικά;
2. Σε ποιές ενέργειες θα προβεί για να υλοποιηθεί η νομική επιταγή ώστε να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ο νυν Δήμαρχος Βόλου»;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος