Σταθερές θα παραμείνουν, σε σχέση με το 2024, οι τιμές στα σχολικά είδη, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο. Ταυτόχρονα σχεδιάζονται παρεμβάσεις για τη συγκράτηση τιμών και σε βασικά είδη διατροφής.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν παράγοντες που να ωθούν τις τιμές προς τα πάνω στα σχολικά είδη και το κόστος των πρώτων υλών δεν έχει αυξηθεί, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να μην τεθεί φέτος σε εφαρμογή το καλάθι των σχολικών όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Ωστόσο, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, ο Τ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη συγκράτηση των τιμών στα σχολικά είδη και οι εταιρείες αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεσμεύτηκαν να τις κρατήσουν χαμηλά στα περσινά επίπεδα τουλάχιστον και αν υπάρχουν περιθώρια σε ορισμένα είδη ακόμα και να τις μειώσουν. Ο υπουργός σε δήλωσή του ανέφερε ότι ελπίζει την ίδια στάση να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως είναι οι αλυσίδες παιχνιδιών αλλά και ειδών χαρτοπωλείο και φαίνεται ότι θα το κάνουν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.
Νέες παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών στα τρόφιμα
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε παρεμβάσεις για τα τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και περιμένουμε τώρα να δούμε τις επόμενες εβδομάδες ποιες θα είναι αυτές οι παρεμβάσεις που θα λάβει.
Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη
Σχετική είδηση:
Τ. Θεοδωρικάκος: Σταθερές οι τιμές στα σχολικά είδη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος