Στάρμερ σε Μπέρναμ: Δεν είναι ώρα για μια «μάχη» διαδοχής

Μήνυμα προς τον Άντι Μπέρναμ αλλά και προς τους επίδοξους διαδόχους του έστειλε ο Κιρ Στάρμερ από τη Σύνοδο της G7, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ηγεσία των Εργατικών και προειδοποιώντας ότι μια εσωκομματική αναμέτρηση αυτή τη στιγμή θα ήταν «κακή για τη χώρα».

Ανταπόκριση – Λονδίνο

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενη αμφισβήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, θεωρείται από πολλούς ο επικρατέστερος διεκδικητής της ηγεσίας, εφόσον εκλεγεί βουλευτής στην αναπληρωματική εκλογή του Μέικερφιλντ την Πέμπτη (18/06).

Ο Στάρμερ επιχείρησε να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από τα σενάρια διαδοχής, τονίζοντας ότι αν ο Μπέρναμ κερδίσει, το κόμμα θα βρεθεί αμέσως μπροστά σε μια νέα κρίσιμη εκλογική μάχη για τη δημαρχία του Μάντσεστερ. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να τον δει στην κυβέρνησή του, λέγοντας πως «θα έχει σημαντικό ρόλο στους Εργατικούς».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ ανεβάζει την πίεση, δηλώνοντας δημόσια ότι είναι έτοιμος να προκαλέσει κούρσα διαδοχής αν ο πρωθυπουργός δεν λάβει μόνος του τις αποφάσεις του. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την αβεβαιότητα και την παράλυση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσωπική αποστροφή, ο Στάρμερ παραδέχθηκε ότι η πρωθυπουργία είναι «το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής του», προσθέτοντας πως δεν περνά ημέρα χωρίς να θυμίζει στον εαυτό του ότι η θέση αυτή αποτελεί καθήκον και τιμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος