Στα ύψη η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος: Θα φτάσει τα 20 ευρώ – Έως 13 ευρώ σήμερα στη Βαρβάκειο

Ακριβή υπόθεση γίνεται για τα νοικοκυριά το μοσχαρίσιο κρέας, με τις τιμές να ανεβαίνουν συνεχώς.

Στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε συνοικιακά κρεοπωλεία το κιλό φτάνει πλέον τα 19 με 20 ευρώ, προκαλώντας ασφυξία στους καταναλωτές. Βασική αιτία ανατιμήσεων στο μοσχαρίσιο κρέας είναι η μείωση της παραγωγής λόγω της πράσινης συμφωνίας για λιγότερες εκπομπές αερίων.

Μιλώντας στο ΕΡΤnews ο πρόεδρος της Ένωσης κρεοπωλών Βαρβακείου Ανδρέας Νιώτης ανέφερε ότι στη δημοτική αγορά οι τιμές κυμαίνονται από 8,50 ευρώ έως 12,99 ευρώ. Πριν το καλοκαίρι, το χτένι πωλούνταν 12 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι τέτοια εποχή η τιμή δεν ξεπερνούσε τα 10,90 ευρώ.

Στην ερώτηση γιατί στα σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι ακριβές ενώ στη Βαρβάκειο διατηρούνται συγκριτικά σε χαμηλά επίπεδα ο κ. Νιώτης είπε ότι το γεγονός οφείλεται κυρίως ότι στη Δημοτική Αγορά, η προμήθεια του κρέατος γίνεται απευθείας από τους παραγωγούς ή απευθείας από το εξωτερικό, χωρίς μεσάζοντες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Την ίδια στιγμή, οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι η ελληνική παραγωγή καταρρέει, καθώς καλύπτει μόλις 40.000 τόνους από τους 160.000 που καταναλώνονται ετησίως.

Μιλώντας στο ΕΡΤnews ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Μαρκόπουλος είπε ότι στα κρεοπωλεία η τιμή του βοδινού ξεκινάει από 11 ευρώ και φτάνει έως 13 ευρώ.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Χρυσίτα Νικητάκη, Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος