Σήμερα η εκταφή της 28χρονης από την Άρτα – Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο της Άρτας μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, εξαιτίας της χορήγησης αντιβίωσης.

Η Εισαγγελία της Άρτας διέταξε το βράδυ της Πέμπτης κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον θάνατο της 28χρονης εγκύου, ενώ με εντολή εισαγγελέα έχει αφαιρεθεί ο ιατρικός φάκελος από το νοσοκομείο και έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η 28χρονη προσήλθε την Κυριακή στα επείγοντα του νοσοκομείου της Άρτας με πόνους και αιμορραγία, σημάδια επαπειλούμενης κύησης. Οι γιατροί του νοσοκομείου της χορήγησαν αντιβίωση, όμως ξαφνικά υπέστη αλλεργικό σοκ.

Ο οργανισμός της κατέρρευσε, χρειάστηκε να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και να τη διασωληνώσουν. Καθώς οι ώρες περνούσαν η κατάστασή της επιδεινωνόταν και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της 28χρονης δεν γνώριζε ότι είχε σχετικό δικαίωμα με αποτέλεσμα να μην έχει ζητήσει τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, αλλά και τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την οικογένεια, στο νοσοκομείο σημειώθηκαν εγκληματικές παραλείψεις από το ιατρικό αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό, που είχαν ως αποτέλεσμα να η άτυχη γυναίκα να φύγει από τη ζωή.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο θάνατος της νεαρής μητέρας μέσα στο νοσοκομείο της Άρτας έχει βυθίσει στη θλίψη την τοπική κοινωνία. Ωστόσο τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη στο θάλαμο της μαιευτικής κλινικής αμέσως μετά τη χορήγηση αντιβίωσης παραμένουν αναπάντητα.

Η αντιβίωση δόθηκε κατόπιν εντολής του γιατρού της, μετά από επικοινωνία που είχαν μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του γιατρού, η αντιβίωση δόθηκε για να αποτραπεί η μόλυνση. Μάλιστα ακριβώς την ίδια αντιβίωση της την είχε δώσει και τον Ιούνιο χωρίς να πάθει τίποτα τότε.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος