Σε αυξημένη επιφυλακή ο δήμος Αθηναίων λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Κλείνει ο Λυκαβηττός

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες το δήμου Αθηναίων, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων, που αναμένεται να επικρατήσουν. Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προβλέπονται στην Αττική σε καταστάσεις συναγερμού, ο Λόφος του Λυκαβηττού θα παραμείνει κλειστός για κάθε δραστηριότητα έως νεότερης ενημέρωσης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε εφαρμογή από απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Βάσει του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου θα πραγματοποιούν περιπολίες σε 24ωρη βάση. Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή από εδάφους και από αέρος με drones, για τον έλεγχο των λόφων και των περιοχών αυξημένου κινδύνου. Σημειώνεται ότι η θερμική κάμερα, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση των μεταβολών της θερμοκρασίας, θα κατοπτεύει τους μεγάλους χώρους πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και υδροφόρες του δήμου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς κι άλλων υπηρεσιών και δήμων, εφόσον χρειαστεί. Για κάθε περιστατικό ή ένδειξη κινδύνου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή 2105287800, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος