Ρουάντα: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βέλγιο λόγω του πολέμου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Το Βέλγιο και η Ρουάντα ανακοίνωσαν την απέλαση των διπλωματών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν λόγω κατηγοριών σχετικά με τους αντίστοιχους ρόλους τους στον πόλεμο στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Η Κιγκάλι δήλωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βέλγιο και δίνει στους Βέλγους διπλωμάτες προθεσμία 48 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι «χρησιμοποιούν ψέματα και χειραγώγηση για να εξασφαλίσουν μια αδικαιολόγητα εχθρική γνώμη κατά της Ρουάντα».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Μαξίμ Πρεβό, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι «δυσανάλογη και δείχνει ότι όταν διαφωνούμε με τη Ρουάντα, εκείνη προτιμά να μην εμπλέκεται σε διάλογο».

Οι Βρυξέλλες θα ανταποδώσει, κηρύσσοντας τους Ρουαντέζους διπλωμάτες ανεπιθύμητα πρόσωπα, πρόσθεσε.

Αφρικανοί ηγέτες προσπαθούν να εδραιώσουν μια διαρκή εκεχειρία στο Κονγκό, όπου η κυβέρνηση της Ρουάντα κατηγορείται ότι υποστηρίζει την επίθεση των ανταρτών M23 στα ανατολικά του Κονγκό.

Πηγή: Reuters.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος