Η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε συζητήσεις για μια νέα, «αρκετά μεγάλη» ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, σύμφωνα με δηλώσεις της Ρωσίδας επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιάνα Λαντράτοβα, τις οποίες μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.
Η ίδια δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αιχμαλώτων που ενδέχεται να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ή για το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής συμφωνίας.
Χιλιάδες αιχμάλωτοι ανταλλάχτηκαν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, πριν από τεσσεράμισι και πλέον χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2022.
Συμφωνία τον Μάιο που επέτρεψε την ανταλλαγή κάπου χιλίων αιχμαλώτων πολέμου χαρακτηρίστηκε ένα από τα λιγοστά απτά αποτελέσματα των συνομιλιών ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο με μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος