Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο – εντός χαράδρας- χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός, στην ορεινή τοποθεσία Μετοχίου της Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως, η οποία ανησύχησε τους κατοίκους της περιοχής.
Για την κατάσβεσή της έσπευσαν στον τόπο της φωτιάς σημαντικές πυροσβεστικές δυνάμεις με 55 πυροσβέστες ανάμεσά τους και άνδρες της 18ης ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο, πριν αυτή επεκταθεί κάτι που το κατάφεραν σχεδόν λίγο μετά την εκδήλωσή της. Παράλληλα, με τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμε και ένα αεροσκάφος.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λέπρεο Ηλείας. Κινητοποιήθηκαν 52 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 18ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 14 οχήματα και 1 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 21, 2026
Ρεπορτάζ: Χρίστος Πλευριάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος