ertnews.gr

Πρωτοβουλία για δωρεά μαλλιών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

22/07 20:31
Πρωτοβουλία για δωρεά μαλλιών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Μια όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε μία νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, η Το Σεπτέμβριο του 2013 έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της για τον οργανισμό “Wigs for kinds” στο Οhio της Αμερικής. Ως αρθρογράφος έγραψε δύο άρθρα σχετικά με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις για την δωρεά μαλλιών. Παράλληλα δημιούργησε μια ανοιχτή ομάδα στο facebook Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις  με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων. Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Ήδη αυτή τη στιγμή η ομάδα τυγχάνει την αποδοχή παραπάνω από 19.000 μελών. Ήδη η ομάδα διαθέτει ιστοσελίδα http://donatehair.gr/, όπου κάποιος μπορεί να βρει πληροφορίες για το πώς μπορεί να δωρίσει τα μαλλιά του που θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω χημειοθεραπειών, αλωπεκίας κ.α.

Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστα ανεπτυγμένες χώρες που ο θεσμός της δωρεάς μαλλιών δεν υφίσταται. Έτσι απλά γεννήθηκε το όραμα της ίδρυσης ενός αντίστοιχου οργανισμού στην Ελλάδα. Συνοδοιπόροι στον αγώνα που ξεκίνησε για την υλοποίηση αυτού του οράματος φίλοι, αλλά και άνθρωποι άγνωστοι σ’ εκείνη που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.

Σήμερα επίσημα, οι δωρητές έχουν ξεπεράσει τους 2000. Έχουν βρεθεί κομμωτήρια που κουρεύουν δωρεάν για το σκοπό αυτό, την εταιρεία που θα κατασκευάζει αφιλοκερδώς τις περούκες καθώς επίσης και την εταιρεία ταχυμεταφορών που θα μεταφέρει τα μαλλιά από κάθε άκρη της Ελλάδος.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η υπεύθυνη Τύπου και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, Έλενα Κούση, ήδη το σωματείο ιδρύθηκε και ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση μαλλιών.

Τα μαλλιά θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Κάποιος μπορεί να δωρίσει τα μαλλιά ανεξάρτητα με την ηλικία και φύλου.
Τα μαλλιά που δεν τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις δεν χρησιμοποιούνται.

Αποδεκτά είναι τα μαλλιά

  • 20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.
    ·ΜΟΝΟ στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.
    ·Με λευκές τρίχες.
    ·Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί αν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
    ·Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

 ΔΕΝ είναι αποδεκτά τα μαλλιά

  • Με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά.
    ·Βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές.
    ·Που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία.
  • Στο Βόλο τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια είναι: Golden Scissors  Στεφανάκη Αποστολία Κ. Καρτάλη 142 – 2421052397, Silk Hair Αλεξάνδρα Χαχούδη Τάκη Οικονομάκη 44 – 2421035055 και Coiffure Mίλτος Νικολαΐδης Μιλτιάδης Σκενδεράνη 3 –2421038574

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version