Πρέσβης του Π.Ο.Υ για την Παγκόσμια Χρηματοδότηση της Υγείας ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν τοποθετήθηκε σήμερα ως Πρέσβης του ΠΟΥ για την Παγκόσμια Χρηματοδότηση της Υγείας. Ο Μπράουν θεωρείται ότι απέτρεψε μια δεύτερη μεγάλη οικονομική ύφεση μέσω της διοίκησής του στη σύνοδο κορυφής G20 του Λονδίνου το 2009. Κινητοποίησε τότε τους παγκόσμιους ηγέτες να δεσμεύσουν επιπλέον 1,1 τρις δολ. για να αποκαταστήσουν την ρευστότητα, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας που βοηθήσαν την παγκόσμια οικονομία μέσα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Πιο πρόσφατα, ο κ. Μπράουν είχε καλέσει τα πλούσια έθνη καθώς και τον ιδιωτικό τομέα να διασφαλίσουν τη δίκαιη κατανομή των εμβολίων για την καταπολέμηση της COVID-19, υποστηρίζοντας μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια, με ρίζες στην επιστήμη και την υγιή οικονομία για να σώσει ζωές, να τερματίσει την πανδημία και να αποκατασταθούν τα μέσα διαβίωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος, χαιρέτησε την τοποθέτηση του κ. Μπράουν χαρακτηρίζοντας τον ως «πρωταθλητή γαλβανισμού των μεγάλων οικονομιών» του κόσμου για την προστασία της υγείας και την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών ασθενειών, ενώ τόνισε πως σε αυτόν τον νέο του ρόλο, θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει το έργο του ΠΟΥ για την διεθνή ευαισθητοποίηση σχετικά με την αναγκαιότητα για συνεχούς παγκόσμιας χρηματοδότησης της υγείας, ιδιαίτερα από τις χώρες της G20 και της G7.

Από την πλευρά του ο Γκόρντον Μπράουν εξέφρασε τις ευχαριστίες του που αναλαμβάνει την ευθύνη να βοηθήσει τον ΠΟΥ να αντλήσει παγκόσμια χρηματοδότηση με στόχο να διασφαλιστεί ότι όλοι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην υγεία, πρόσβαση στον εμβολιασμό και την απαιτούμενη ασφάλεια κυρίως εκείνοι που ζουν σε φτωχότερες χώρες από τις τρομερές επιπτώσεις του COVID-19 και άλλων ασθενειών.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος