Πρεμιέρα για τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας για 121.000 εργαζόμενους (video)

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα 1η Ιουλίου η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Ήδη ξεκίνησαν να «χτυπούν» την κάρτα τους οι 121.000 εργαζόμενοι, που εντάσσονται στο σύστημα ηλεκτρονικής καταμέτρησης των ωρών εργασίας κατά την πρώτη φάση της εφαρμογής.

Η εφαρμογή CardScanner app που έχει ενεργοποιηθεί (από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου) συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Μέσω του συστήματος αυτού θα καταγράφονται αυτόματα οι ώρες εργασίας και οι υπερωρίες των εργαζομένων.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή myErgani mobile app, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στις πλατφόρμες Google Play και App Store, μέσω των επίσημων λογαριασμών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εφαρμογή παρέχει στους εργαζόμενους πρόσβαση στην ατομική Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (σε μορφή QR Code), η οποία θα χρησιμοποιείται καθημερινά κατά την προσέλευση και αποχώρηση για την καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας, με σκοπό την διασφάλιση των ωραρίων των εργαζόμενων έναντι εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη και τη λήξη της εργασίας, οι εργαζόμενοι θα προβάλλουν το QR Code προς ανάγνωση από την αντίστοιχη εφαρμογή Ergani CardScanner mobile app που διατίθεται στους εργοδότες, όπως ακριβώς γινόταν κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των rapid test.

Η ψηφιακή κάρτα αποτελεί «μια επανάσταση στην αγορά εργασίας, είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου και των υπεροριών των εργαζομένων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Κώστας Χατζηδάκης.

Τέλος, όπως είπε η Γ.Γ Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη πρόκειται για ένα «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ο εργαζόμενος να έχει ένα ακαταμάχητο όπλο στα χέρια του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος