ΠΟΥ: Η ΕΤΕπ δεσμεύεται για 500 εκ. ευρώ για ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας στην Αφρική

Μια ισχυρή εταιρική σχέση με στόχο την κινητοποίηση δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδύσεις για τη στήριξη των χωρών και την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης για την υγεία, χτίζοντας ανθεκτικά συστήματα υγείας που βασίζονται σε στέρεες βάσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αφρική, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αφρικανική Ένωση.

Αυτό σημαίνει αποκατάσταση, επέκταση και διατήρηση της πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και αύξηση της προστασίας των οικονομικών κινδύνων. Πρόσβαση σε εμβόλια, φάρμακα, διαγνωστικά, συσκευές και άλλα προϊόντα υγείας. Κλιμάκωση καινοτόμων μοντέλων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επένδυση σε εργατικό δυναμικό υγείας για την παροχή αποτελεσματικής ποιοτικής φροντίδας.

Οι κοινοί στόχοι της εταιρικής σχέσης θα επιτευχθούν με την εφαρμογή μιας προσέγγισης που καθοδηγείται από την κάθε χώρα, εντοπίζοντας κενά στα εθνικά συστήματα υγείας, σχεδιάζοντας στρατηγικές για παρεμβάσεις και τα αντίστοιχα επενδυτικά τους σχέδια, επενδύοντας σε έργα και προγράμματα συστημάτων υγείας, σύγκληση παρόχων κεφαλαίων, υποστήριξη αντίκτυπο εφαρμογής και παρακολούθησης.

Για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διαθέσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της ενίσχυσης των συστημάτων υγείας και πιο συγκεκριμένα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Αυτό στοχεύει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που διαρθρώνονται σε συνεργασία με την ΕΚ και τον ΠΟΥ, για να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος