Πόρισμα: Σε αστάθεια εδαφών αποδίδεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2020 κοντά στο Στρασβούργο

Τα ευρήματα για την αιτία που οδήγησε πριν από δυο σχεδόν ύστερα από μια ξαφνική κατολίσθηση στο σιδηροδρομικό δυστύχημα 70 χλμ. μακριά από Στρασβούργο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 22 άτομα εκ των οποίων αρκετά σοβαρά παρουσίασε σήμερα η γαλλική αρχή διερεύνησης ατυχημάτων

Σύμφωνα με το πόρισμα ο λόγος του ατυχήματος έγκειται στην αστάθεια στοπρανές στο οποίο κινούνταν το τρένο. ¨όπως τονίζεται στην τελική έκθεση, η σταθερότητα του εδάφους υποεκτιμήθηκε κατά τη διάρκεια των γεωλογικών ερευνών του υπεδάφους και ορισμένοι γεωμηχανικοί παράγοντες επιρροής δεν ελέγχθηκαν επισταμένως με βάση προηγούμενες καταρρεύσεις.

Το γαλλικό τρένο υψηλής ταχύτητας TGV εκτελούσε στις 5 Μαρτίου 2020το δρομολόγιο από την Κολμάρ προς το Παρίσι με 307 επιβάτες και ταχύτητα  284 χιλιόμετρων την ώρα όταν προσέκρουσε σε σωρό χωμάτων στις γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Ο μηχανοδηγός τραυματίστηκε τότε σοβαρά, ενω οι περισσότεροι από τους επιβάτες υπέστησαν μώλωπες και σοκ. Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Ινγκενσχαιμ βορειοδυτικά του Στρασβούργου, και  περίπου 40 χιλιόμετρα από τα γερμανικά σύνορα.

Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος