ΥΠΕΞ: Εκδήλωση για τους ωκεανούς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024»

Array

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024» στην Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 18:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η διάσκεψη για τους ωκεανούς, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014, αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και νυν προεδρικού απεσταλμένου για το κλίμα Τζον Κέρι.

Η 9η Διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπεραλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), κάτι που αναμένεται να αναδειχθεί τόσο στην Διάσκεψη το 2024, καθώς και στην εκδήλωση την προσεχή Δευτέρα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γκαμπόν Michael Moussa Adamo, ο οποίος θα πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου.

Επίσης, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Τζον Κέρι, καθώς και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών διαπιστευμένων στην Ελλάδα, αρμόδιοι φορείς, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος