Χρυσές Σφαίρες 2026: Η Amy Poehler είναι η πρώτη podcaster νικήτρια στην ιστορία του θεσμού

Η Amy Poehler είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές μορφές της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας. Ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός και κωμικός, έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Saturday Night Live και καθιερώθηκε τηλεοπτικά με τον εμβληματικό ρόλο της Leslie Knope στη σειρά Parks and Recreation. Με χιούμορ που συνδυάζει ευαισθησία, οξυδέρκεια και αυτοσαρκασμό, η Poehler έχει χτίσει μια καριέρα που κινείται άνετα ανάμεσα στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και πλέον τον κόσμο των podcasts.

Το podcast της, Good Hang with Amy Poehler, έχει ξεχωρίσει για τον χαλαρό, ανθρώπινο χαρακτήρα του και για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια συνδέεται ουσιαστικά με τους καλεσμένους της. Η βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες επιβεβαίωσε τη δυναμική του μέσου και τη θέση της Poehler σε αυτό.

Μιλώντας για τη διάκριση, η ίδια δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της: «Είναι πολύ ωραίο που τιμάται εδώ. Είμαι τεράστια θαυμάστρια του podcasting ως μέσο και το να δουλεύω σε αυτό τώρα είναι πραγματικά συναρπαστικό. Οπότε νιώθω υπέροχα». Και με το χαρακτηριστικό της χιούμορ πρόσθεσε: «Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ο Snoop να μου δώσει το βραβείο. Μου φαινόταν απόλυτα λογικό».

Χρυσές Σφαίρες 2026: Η Amy Poehler είναι η πρώτη podcaster νικήτρια στην ιστορία του θεσμού
(AP Photo/Chris Pizzello)

Αναφερόμενη στη φιλοσοφία πίσω από την επιλογή των καλεσμένων της, η Poehler εξήγησε ότι το κριτήριο είναι απλό και καθόλου περίπλοκο: «Προσπαθούμε πραγματικά να διαλέγουμε ανθρώπους που πιστεύουμε ότι θα είναι καλή παρέα. Τόσο απλό. Άτομα με τα οποία θέλουμε να μιλήσουμε και με τα οποία νιώθω ότι η συζήτηση θα “κυλήσει” φυσικά».
Όπως σημείωσε, το podcast ξεκίνησε μόλις τον Μάρτιο, αλλά οι ιδέες και οι πιθανοί καλεσμένοι είναι ήδη πολλοί: «Έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που θέλουμε να καλέσουμε και ανυπομονούμε να το αξιοποιήσουμε για να τους φέρουμε κοντά μας».

Όταν η συζήτηση στράφηκε στο τι την κάνει να γελά αυτή την περίοδο, η απάντησή της ήταν απολύτως σύγχρονη:
«Απολαμβάνω ακόμα πάρα πολύ το TikTok και ό,τι βλέπω εκεί». Ξεχώρισε μάλιστα μια συγκεκριμένη τάση: «Αυτό που με κάνει πραγματικά να γελάω είναι τα edits κωμικών σειρών που τα κάνουν να μοιάζουν με ταινίες τρόμου. Είναι ένα πράγμα του TikTok».

Παράλληλα, η Poehler βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δημιουργική φάση, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στην τηλεοπτική κωμωδία: «Αύριο το πρωί είναι η πρώτη μου μέρα στη σειρά Dig, που κάνω με τον Mike Schur για το Peacock. Ξεκινάμε στις 5 το πρωί». Όπως αποκάλυψε, θα συνεργαστεί με τον Hugh Laurie και άλλους ηθοποιούς, προσθέτοντας με αισιοδοξία: «Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου για να σας μιλήσω γι’ αυτό».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε ποιος θα τη συγκινούσε περισσότερο αν μάθαινε ότι ακούει το podcast της, η απάντηση ήταν ειλικρινής και ανθρώπινη: «Θα ήταν ωραίο να ξέρω αν το ακούει η Meryl. Ίσως». Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί ξανά στον Snoop Dogg: «Θα ήθελα να ξέρω αν το ακούει ο Snoop. Δεν νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Πέρα από τα μεγάλα ονόματα, όμως, αυτό που της έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ανταπόκριση του κόσμου:
«Οι άνθρωποι μου λένε συνέχεια ότι το βάζουν όταν κάνουν δουλειές, όταν οδηγούν. Αυτό είναι το ωραίο με τα podcasts – είναι διεθνή. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο τα ακούν». Και καταλήγει: «Θα ενθουσιαζόμουν πολύ αν μάθαινα ότι κάποιος από μια πολύ μακρινή χώρα ταυτίζεται και το ακούει. Αλλά και η Meryl… και πάλι η Meryl».

Η Amy Poehler, με τη φυσικότητα και το χιούμορ που τη χαρακτηρίζουν, κατάφερε να μεταφέρει την κωμική της φωνή σε ένα νέο μέσο — και να γράψει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη νικήτρια Χρυσής Σφαίρας στην κατηγορία podcast.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος