Χρώμα ελληνικό στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Σε 43 μέρες από σήμερα, το φεστιβάλ του Τορόντο ανεβάζει αυλαία. Δύο Έλληνες δημιουργοί θα παρουσιάσουν εκεί τις νέες τους ταινίες.

Συγκεκριμένα, η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Holdovers» και το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου θα προβληθούν σε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Fingernails

Το «Fingernails» είναι το σενάριο που αγκάλιασε η Κέιτ Μπλάνσετ όταν ήταν πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας και η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου ήταν υποψήφια για το Χρυσό Λιοντάρι. Αρχικά σκεφτόταν να παίξει η ίδια σε κάποιο ρόλο, στην πορεία όμως ανέλαβε την παραγωγή. Σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον ρόλο της Άννας, είχε δεχτεί να την υποδυθεί η Κάρεϋ Μάλιγκαν, τελικά ανέλαβε η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσυ Μπάκλεϋ.

Χρώμα ελληνικό στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Η Άννα (Τζέσυ Μπάκλεϊ) υποψιάζεται όλο και περισσότερο ότι η σχέση της με τον μακροχρόνιο σύντροφό της μπορεί να μην είναι αυτό που ονειρευόταν. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τη σχέση, ξεκινά κρυφά μια νέα αποστολή, εργαζόμενη σε ένα μυστηριώδες Ινστιτούτο που έχει σχεδιαστεί για να υποκινήσει και να δοκιμάσει την παρουσία ρομαντικής αγάπης σε όλο και πιο απελπισμένα ζευγάρια.

Η ταινία θα διανεμηθεί από το Apple tv+.

Το «Holdovers» είναι η νέα ταινία του Ελληνικής καταγωγής δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ (και άλλες πέντε φορές υποψηφίου) Αλεξάντερ Πέιν.

Holdovers (Τα παιδιά του Χειμώνα)

Στην ταινία ένας άκαμπτος και αντιπαθέστατος δάσκαλος, αρκετά μισητός από τους μαθητές, συναδέλφους και ανωτέρους του, ο Πολ Χούνναμ (Πολ Τζιαμάτι) θα παραμείνει τα Χριστούγεννα του 1970 στο σχολείο να προσέχει τους μαθητές που δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Θα μείνει στο τέλος μονάχα με τον 15χρονο άριστο αλλά με κακή συμπεριφορά μαθητή Άνγκους, με τον οποίο είναι σε σταθερή ένταση, καθώς απειλεί να τον αποβάλει. Μαζί τους θα είναι και η μαγείρισσα της οποίας ο γιος σκοτώθηκε στο Βιετνάμ. Και οι τρείς τους θα πρέπει να βρουν τις κατάλληλες ισορροπίες για να επιτρέψουν τη ζωή και τις επιθυμίες τους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Η ταινία θα διανεμηθεί από τη Focus Features.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος