Ξεκινάει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Vid)

Από σήμερα, Δευτέρα (14/9) μέχρι και το Σάββατο (19/9) θα πραγματοποιείται το, καθιερωμένο πια, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με Ελληνικές και ξένες ταινίες, κυρίως νέων δημιουργών.

Για 38η χρονιά, το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους φίλους του να απολαύσουν προβολές ταινιών, εκδηλώσεις, καθώς και να συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα εργαστήρια. Συνολικά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διακόσιες δέκα ταινίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) θα απονείμει το δικό της βραβείο από το Διεθνές Τμήμα.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα, από τις 168 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 41 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ τα οποία θ’ απονείμει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Αχιλλέα Κυριακίδη, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νίκο Σέκερη και Γιώργο Φρέντζο.

Οι ταινίες που διαγωνίζονται είναι, στην πλειοψηφία τους, ανεξάρτητες παραγωγές. Ανάμεσά τους τέσσερα ντοκιμαντέρ και ισάριθμα animation.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος