Weekend Film Sessions: Βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους

Η CiNEMATHESIS εγκαινιάζει τα Weekend Film Sessions, βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους, σε επιλεγμένους χώρους στην Αττική. Τα Σαββατοκύριακα 24 & 25 Φεβρουαρίου,  9 & 10 Μαρτίου και 13 & 14 Απριλίου, τα παιδιά δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο SEED.Athens εργαστήριο με θέμα «Η μαγεία του σινεμά», ενώ οι έφηβοι το αντίστοιχο με θέμα «Νέοι δημιουργοί».

Weekend Film Sessions: Βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους

Η μαγεία του σινεμά – Για παιδιά δημοτικού

Με εργαλείο την κινηματογραφική κάμερα (μυθοπλασία, ειδικά εφέ-green screen, ντοκιμαντέρ) και το animation (cut-out, claymation, stop-motion), τα παιδιά απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, παίζοντας κινηματογράφο.

Νέοι δημιουργοί – Για εφήβους

Ο κινηματογράφος και οι τεχνικές του αποτελούν ένα σταθερό και δοκιμασμένο εκπαιδευτικό εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν και να εξελίξουν την εξοικείωσή τους στις νέες τεχνολογίες σε ένα δημιουργικό πεδίο με πολλές δυνατότητες έκφρασης.

Weekend Film Sessions: Βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους

Χώρος

Οι πρώτες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο SEED.Athens (Στρατηγοπούλου 7, Νεάπολη Εξαρχείων, κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.). Ένας ξεχωριστός χώρος σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, όπου ανέκαθεν λειτουργούσαν εμβληματικές κινηματογραφικές αίθουσες, θερινά σινεμά και χώροι πολιτισμού που συνεχίζουν να εμπνέουν σινεφίλ όλων των ηλικιών.

Συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα αυτόνομο Σαββατοκύριακο ή/και όλα, καθώς στο πλαίσιο κάθε διημέρου θα προσεγγίζεται διαφορετική θεματική, με κινηματογραφικές αναφορές από αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και δημιουργούς της έβδομης τέχνης.

Weekend Film Sessions: Βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους

Οι τέχνες στο κάδρο – Για ενήλικες

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εργαστηρίου για ενήλικες στις 17 Φεβρουαρίου, Οι τέχνες στο κάδρο θα πραγματοποιηθούν και μέσω διαδικτύου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η εκπαίδευση μέσω του κινηματογράφου περιλαμβάνει  μια ολιστική καλλιτεχνική προσέγγιση. Η λήψη και η τεκμηρίωση της θέσης του δημιουργού, η αναζήτηση και η έρευνα (ιδιαίτερα στο ντοκιμαντέρ), η φαντασία και η δημιουργικότητα που πρέπει όμως να είναι εφικτές και υλοποιήσιμες στη δημιουργία ταινιών μυθοπλασίας και η ανάγκη ομαδικού πνεύματος είναι έννοιες αυτονόητες. Μια απόλυτα βιωματική εμπειρία, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αγγίξουν ακόμα και τις πιο “δύσκολες” θεματικές με τρόπο απλό, βαθύ, κατανοητό και γεμάτο συναισθήματα. Μέσα από μεικτές κινηματογραφικές τεχνικές και κανόνες κινηματογραφικής αφήγησης, θα στρέψουμε το βλέμμα στα ίδια τα παιδιά και θα αφουγκραστούμε τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες έκφρασης με οδηγό την έβδομη τέχνη. 

Weekend Film Sessions: Βιωματικά εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους

Λίγα λόγια για τη CiNEMATHESIS

Η CiNEMATHESIS είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πολιτιστικού χαρακτήρα, με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο του κινηματογράφου, των τεχνών και της εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν πλούσιο κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς έχει εκπονήσει στοχευμένες και καινοτόμες δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους μέσα από μια ολιστική προσέγγιση των Καλών Τεχνών, το παιχνίδι και ποικίλες οπτικοακουστικές και κινηματογραφικές τεχνικές με αποκλειστικό ωφελούμενο παιδιά και ευάλωτες ομάδες, σε περισσότερα από 40 νησιά της άγονης γραμμής.

Όραμα της CiNEMATHESIS να φτάνει με τα προγράμματά της σε αποκεντρωμένα μέρη, νησιά άγονης γραμμής, απομακρυσμένα χωριά, ολιγοθέσια σχολεία, χώρους όπου ζουν παιδιά ευπαθών ομάδων, ιδρύματα ανηλίκων, νοσοκομεία, ξενώνες ασυνόδευτων προσφύγων, καθώς και χώρους που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες ανθρώπων τρίτης ηλικίας με τις οποίες αλληλοεπιδρούν συμμετοχικά με νεότερες ηλικίες, σε μια προσπάθεια για συμπερίληψη, πρόσβαση στον πολιτισμό και ισότιμα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο των δράσεών της η CiNEMATHESIS έχει προχωρήσει στην έκδοση του μοναδικού εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά με τίτλο «Παίζουμε Κινηματογράφο;», καθώς και στην κατασκευή του ομώνυμου επιδαπέδιου παιχνιδιού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους υποστήριξης των δράσεων της CiNEMATHESIS: info@cinemathesis.gr & 6972821195

WeekendFilmSessions: Πληροφορίες συμμετοχής

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ | Περιορισμένος αριθμός θέσεων
> Κόστος συμμετοχής | παιδιά και έφηβοι: 50 ευρώ για κάθε Σαββατοκύριακο
> Κόστος συμμετοχής | ενήλικες: 60 ευρώ (μία εκπαιδευτική επιμόρφωση)

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά στο 6989876943 (καθημερινά 17.00 – 20.00) ή μέσω email στο info@cinemathesis.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος