Βραβείο στην ΕΡΤ για την «Παραλία»: Συνεισφορά της τηλεοπτικής σειράς στην τουριστική προώθηση των Ματάλων

Τιμητικό βραβείο στην ΕΡΤ για τη συνεισφορά της σειράς «Η Παραλία» στην τουριστική προώθηση της Κρήτης και των Ματάλων, απένειμαν η περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Φαιστού. Η τηλεοπτική σειρά προβάλλεται από την ΕΡΤ1 και η πλοκή διαδραματίζεται στα Μάταλα. Το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη.

Στα γραφικά Μάταλα, εκεί όπου το κινηματογραφικό σύμπαν κατάφερε να μας μεταφέρει στη δεκαετία των 70s για να «εξερευνήσουμε» το διασημότερο κοινόβιο των χίπις, επέστρεψαν οι πρωταγωνιστές της σειράς της ΕΡΤ «Η Παραλία». Αυτή τη φορά για να τιμηθούν για την ανάδειξη του τόπου.

Τα Μάταλα είναι ένα ξεχωριστό μέρος, γιατί δεν έχει μόνο το τοπίο αλλά έχει και το πνεύμα των χίπις που θεωρώ ότι ακόμα κρατάει εδώ πέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παραγωγούς, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ γιατί δεν προσπάθησε να κάνει ένα σήριαλ μέσα σε ένα σπίτι αλλά ανέβασε το κόστος προκειμένου να κάνει πολλά πλάνα από την περιοχή μας” τόνισε ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με τις σπηλιές να δεσπόζουν πάνω από την παραλία, με θέα το απέραντο λιβυκό πέλαγος, εκεί όπου τα «παιδιά των λουλουδιών» βρήκαν το ιδανικό φυσικό ντεκόρ για να ζήσουν την «ουτοπία» που ευαγγελίζονταν, η σειρά αναδεικνύει τα τοπία της Κρήτης, ενώ παράλληλα φέρνει στο φως μια εποχή που δεν ξαναείδαμε στην τηλεοπτική οθόνη.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την συμπαραγωγό μας, την ΕΡΤ, την Κέλλυ Αλχανάτη, την Ιωάννα Παπαγεωργίου, τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, τον Νίνο Ελματζιόγλου και φυσικά τον Κωνσταντίνο Ζούλα που πιστέψανε σε αυτό το πρότζεκτ. Ένα δύσκολο εγχείρημα, οπότε τους ευχαριστώ που το πιστέψανε και είπαμε αυτή την ιστορία στον κόσμο” δήλωσε ο συμπαραγωγός της σειράς, Στέλιος Κοτιώνης.

Βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπη Κουρτζή και Αυγή Βάγια και εμπνευσμένη από το βιβλίο «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι» η σειρά της ΕΡΤ ξεδιπλώνεται σε μια εποχή που ο κόσμος συνταράσσεται από τον πόλεμο του Βιετνάμ και η Ελλάδα υπομένει ήδη τον ζυγό της Χούντας.

Όταν το βιβλίο μου πάει σχολείο και το αναλαμβάνουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, με την μαγιά την τηλεοπτική που έχουμε κάνει εμείς με την Αυγή Βάγια γίνεται τηλεοπτικό προϊόν, το μόνο που μπορεί να μου συμβει είναι να το θαυμάσω και εγώ σαν τηλεθεάτρια” τόνισε η συγγραφέας, Πηνελόπη Κουρτζή.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών συντελεστές της σειράς, ενώ το βραβείο για την ΕΡΤ παρέλαβε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Δώρα Χειράκη.

Η «Η Παραλία» έκανε πρεμιέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου και κατάφερε να «κερδίσει» την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης
Επιμέλεια: Κατερίνα Φάκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος