Βραβεία UNESCO σε εκπαιδευτικούς παραμεθόριων περιοχών

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, επιβραβεύοντας την προσφορά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκηρύσσει δέκα Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές.

Στόχος των εν λόγω βραβείων είναι, αφενός η επιβράβευση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παράγουν έργο υπό δυσμενείς συνθήκες στις παραμεθόριες περιοχές, αφετέρου η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη διάχυσή τους στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας για τα βραβεία έχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, μόνιμοι και αναπληρωτές, περιλαμβανομένων Διευθυντών και Συντονιστών Εκπαίδευσης, που υπηρέτησαν ή υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και έχουν υλοποιήσει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές δράσεις κατά τα σχολικά έτη 2015 – 2018.

Η Επιτροπή Κρίσης των Βραβείων απαρτίζεται από διακεκριμένους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας της πατρίδας μας. Στην αξιολόγηση των υποψηφίων συνυπολογίζονται η ενσωμάτωση των προτεραιοτήτων της UNESCO, καθώς και η διασύνδεση του έργου τους με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Κάθε βραβευόμενος εκπαιδευτικός θα λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ, χορηγία της κυρίας Αριάν Κοντέλλη, εις μνήμην του συζύγου της Παύλου Κοντέλλη, που πρώτος στήριξε με χορηγία του τον θεσμό.

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την προκαταρκτική/πρώτη φάση έχουν οι υποψήφιοι από την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, έως και την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί, που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://bit.ly/2zeTRbT -και στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής, δείτε εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος