Βίντεο: Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Μερκούρη, Σαββόπουλος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Σπάνιο υλικό αρχείου της ΕΡΤ με απίθανες ιστορίες τους

Σπάνιες αφηγήσεις ιστοριών των «πρωταγωνιστών» της εποχής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οπότε και θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου και των πολιτιστικών πραγμάτων ήταν παρόντες στην πόλη – εκεί που γραφόταν η σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία.

Πολύτιμο υλικό από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» σε ένα αφιέρωμα στα τότε τεκταινόμενα, στον θεσμό – «σταθμό» του Φεστιβάλ.

Μεταξύ των αφηγήσεων: «Έξω από το Ολύμπιον, ημέρα βραβεύσεων, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ εισέπραξε πολύ δυνατότερο χειροκρόρημα από την Αλίκη. Κι αυτή ενοχλήθηκε, όπως έγραφαν οι εφημερίδες τότε. Το δε 1995, μια στιγμή που κατεγράφη ήταν η αντίδραση της πρωταγωνίστριας, όταν δέχτηκε αποδοκιμασίες από μέρος του κοινού στον εξώστη, πάλι κατά τις βραβεύσεις, στο Ολύμπιον. “Διασκεδάζω με σας γιατί με εμένα ονειρευτήκατε από τις οθόνες κι εσείς είστε ακόμα στον εξώστη”, είχε πει».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος