«Βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το στέμμα»: Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1 και το ERTNEWS

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το στέμμα», που παρουσιάζει σημαντικά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία του βασιλιά, τη βασιλική εκπαίδευση που έλαβε, τα μαθητικά του χρόνια, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του, τις πανεπιστημιακές σπουδές του, τον ρόλο του ως πρίγκιπα της Ουαλίας, θα μεταδοθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 16:00, από την ΕΡΤ1 και στις 20:00 από το ERTNEWS.

Είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που εστιάζει στη βασιλική οικογένεια, στον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα και στα προβλήματα με τους παπαράτσι. Θα γνωρίσουμε τον Κάρολο μέσα από τους ρόλους του ως πατέρα, ως αρχηγού της Εκκλησίας, αρχηγού των Στρατιωτικών Δυνάμεων, ενώ θα μάθουμε και για το έργο του οργανισμού που έχει ιδρύσει, του «Prince Trust». Θα διαπιστώσουμε τον απόηχο των ρόλων και του έργου του Βρετανού βασιλιά στην κοινωνία, μέσα από τις αφηγήσεις, τις περιγραφές και τον σχολιασμό που κάνουν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλή και κωφός ηθοποιοί), πρόσωπα που έχουν ευεργετηθεί από τον «Prince Trust».

«Βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το στέμμα»: Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1 και το ERTNEWS
(Φωτογραφία: Tim Graham)

Τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται στους δύο τεράστιας απήχησης θανάτους που συγκλόνισαν τον Κάρολο: της συζύγου του, Νταϊάνα, και της μητέρας του, Ελισάβετ. Αποκαλύπτουν, επίσης, τις θέσεις του Καρόλου για το περιβάλλον και τη νεότητα. Το ντοκιμαντέρ κλείνει με το μήνυμα του βασιλιά για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να κυβερνήσει.

Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούνται σπάνιο φωτογραφικό υλικό και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Καρόλου, ενώ χαρακτηριστική είναι και η αμεσότητα του λόγου, η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση πρωτοπρόσωπης αφήγησης, όπου δίνεται η εντύπωση πως μιλάει ο ίδιος, όμως στο τέλος αποκαλύπτεται ότι αυτό γίνεται από τετραπληγικό ηθοποιό.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μπάκιγχαμ, δίνει απαντήσεις στα σημαντικότερα γεγονότα, τα οποία απασχόλησαν τη δημόσια γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και την παγκόσμια.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος