“Unapologetic”: Έκθεση ζωγραφικής από την Αννίτα Καλημέρη

Η gallery genesis παρουσιάζει: Αννίτα Καλημέρη “Unapologetic” / Unapologetic: δεν απολογούμαι σε κανέναν. Στην πέμπτη ατομική της έκθεση, η εικαστικός Αννίτα Καλημέρη παρουσιάζει μια νέα ενότητα δουλειάς 17 έργων δουλεμένων με λάδι που αποτελούν εκδηλώσεις γυναικείας ταυτότητας και φορείς γυναικοκεντρικών νοημάτων.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

Επιμέλεια Καταλόγου και Κείμενο Έκθεσης: Κώστας Πράπογλου

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 / Ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης : 27 Απριλίου 2023 – 20 Μαΐου 2023

“Unapologetic”: Έκθεση ζωγραφικής από την Αννίτα Καλημέρη

Ένα σημείωμα από την Αννίτα Καλημέρη

Κοιτάζω, σκέφτομαι, ζωγραφίζω. Εστιάζω στο γυναικείο σώμα στην κάθε δυνατή μορφή του : σώμα ευτραφές, ισχνό, νεανικό, γηρασμένο∙ σώμα μυώδες, φροντισμένο ή εγκαταλελειμμένο.

Συναρπαστική βρίσκω την σχέση της γυναίκας με το σώμα της, συχνότατα ιδιαίτερα προβληματική. Την σχέση της γυναίκας με την εικόνα του σώματός της. Εικόνα που την ακολουθεί από την νεότητα μέχρι το αναπόφευκτο γήρας. Εικόνα για την οποία, τόσο συχνά, νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί τόσο στον εαυτό της, όσο και στους άλλους. Με συγκλονίζει η δυσκολία μιας αρμονικής συμβίωσης της γυναίκας με την εικόνα της. Κοιτάζω, σκέφτομαι, ζωγραφίζω…

Η Αννίτα Καλημέρη γεννήθηκε στην Αθήνα to 1960. Στα εφηβικά της χρόνια πήρε μαθήματα σχεδίου και σύνθεσης, με σκοπό την εισαγωγή της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Τελικά βρέθηκε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1983. Το 1985, έγινε δεκτή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ξεκίνησε τις σπουδές της, τις οποίες για οικογενειακούς λόγους, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν την απόκτηση πτυχίου, συνεχίζοντας όμως να ασχολείται με την ζωγραφική επαγγελματικά. Λίγο αργότερα, η ζωγραφική έγινε η αποκλειστική επαγγελματική της απασχόληση. Τα πρώτα χρόνια αφιερώθηκε στην εφαρμοσμένη ζωγραφική και στην τοιχογραφία. Τοιχογραφίες της βρίσκονται σε διάφορους χώρους της Αθήνας, ιδιωτικούς και δημόσιους. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές, καθώς και στις Art Athina 2019, 2020 και 2021. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ιnfo

Gallery Genesis.
35 HARITOS Street,
Kolonaki 10675
Athens, Greece.
Tel.: +30 211 7100566

www.gallerygenesisathens.com

Gallery Genesis Opening Hours:
Tuesday – Thursday – Friday 12:00 – 21:00
Saturday 12:00 – 15:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος