Συνέντευξη του προέδρου του Μουσείου του Λούβρου στον Ν. Αλιάγα την Κυριακή στην ΕΡΤ1

Μία ακόμη σημαντική συνέντευξη -μετά τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν- εξασφάλισε ο Νίκος Αλιάγας για την ΕΡΤ. Με φόντο τη Νίκη της Σαμοθράκης, ο γνωστός δημοσιογράφος που συνεργάζεται με τη δημόσια τηλεόραση, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης συνομιλεί με τον πρόεδρο και διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου, Jean Luc Martinez. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1, την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, στις 21:00.

Ο αρχαιολόγος, ιστορικός Τέχνης και ειδικός στην Αρχαία Γλυπτική, Jean Luc Martinez, που δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα, εξηγεί γιατί η καρδιά του μουσείου είναι ελληνική με μεγάλες «πρωταγωνίστριες» την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Συνέντευξη του προέδρου του Μουσείου του Λούβρου στον Ν. Αλιάγα την Κυριακή στην ΕΡΤ1Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και της μηνιαίας διαδικτυακής εκπομπής «Προσωπικότητες» του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σε συμπαραγωγή με το Centre Culturel Hellenique, με αφορμή την έκθεση «Παρίσι- Αθήνα», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το φθινόπωρο του 2021.

Η έκθεση -που γεννήθηκε μέσα από τη σχέση αγάπης του προέδρου του Λούβρου με την Ελλάδα- σχετίζεται βέβαια με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον Jean Luc Martinez για τη συμβολή του στη διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ