Εκλογές 2023 στην ΕΡΤ: Πρωτοποριακή παρουσίαση – Επί ποδός το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό

Η ΕΡΤ πρωτοπορεί και στις εθνικές εκλογές. Η παρουσίαση και η ανάλυση των δεδομένων, θα γίνει με τεχνολογικά εργαλεία, που για πρώτη φορά, κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

Στο υπερσύγχρονο στούντιο του ΕΡΤNEWS, με ένα καινοτόμο σύστημα γιγαντοοθόνης αφής, αλλά και με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού δυναμικού της, η ΕΡΤ θα καλύψει τις εκλογές την Κυριακή, 21 Μαΐου.

Με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και τρισδιάστατων γραφικών η ΕΡΤ θα μεταδώσει το πανελλαδικό exit poll ενώ χάρη σε ένα πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής, που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση θα μπορέσουν να αναλυθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί σχηματισμού κυβέρνησης τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο τις πολιτικές συζητήσεις.

Στη μάχη, το ενημερωτικό site της Δημόσιας Τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαρκής ενημέρωση και συνεχής ροή ειδήσεων έγκαιρα και έγκυρα από την ΕΡΤ.

«Η ενημερωτική ομάδα του ertnews.gr έχει απόλυτη προσήλωση να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα τα οποία θα έχουμε σε αυτήν την πολύ σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο βίντεο, στην ζωντανή ροή δεδομένων μέσα από την εφαρμογή του live blogging καθώς επίσης και στην κάλυψη των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών. Και βέβαια, την ώρα που θα βγουν τα exit polls θα είμαστε εκεί» επισήμανε ο επικεφαλής του ertnews.gr, Τάσος Οικονόμου.

Ο εκλογικός μαραθώνιος θα αρχίσει στην ΕΡΤ από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλο το δίκτυο των ρεπόρτερ και ανταποκριτών θα μεταδίδουν τον παλμό με διαρκείς συνδέσεις από τα κέντρα των εξελίξεων.

Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 θα εκπέμπει με διερμηνεία στην νοηματική το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1 ενώ στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος